En dag på Kollegiet

På denne side kan du læse om, hvordan det kan være at bo på Kollegiet. En af vores beboere har beskrevet en ganske almindelig dag.

Lidt om mig
Jeg er en ung mand på 26 år og lider af paranoid skizofreni. Det er ca. ½ år siden jeg flyttede ind på Kollegiet.
Lige nu er jeg i et afklarende forløb på ZBC, hvor jeg skal finde ud af, hvor meget jeg kan klare ift. et studie derude. Et forløb som jeg og min kontaktperson har fået sat i værk i samarbejde med kommunen.

Morgen og formiddag
Jeg står op kl. 7.00 om morgenen og starter med at fodre min kat, Maximus og sørge for han har ren bakke, mad og så videre. Om formiddagen kommer mine forældre som regel på besøg og får en kop kaffe, og så kører de mig til ZBC.

Eftermiddag
Fra 12 – 15 har jeg undervisning i faget Salg & Service. I pauserne får jeg snakket med nogle af mine holdkammerater, når vi er ude og ryge. Klokken 15 cykler jeg hjem til Kollegiet.

Aftensmad
To gange om ugen er der fællesspisning på Kollegiet, hvor jeg plejer at deltage. Det betyder, at klokken 16.00 skal jeg til madmøde, hvor vi beslutter, hvad vi skal spise og fordeler opgaverne. Jeg melder mig enten til at handle eller lave mad. Det med at lave mad, er noget jeg gerne vil blive bedre til, og som jeg på andre dage får støtte til i min egen lejlighed.

Aften
Mellem 19 – 20 har jeg en aftalte med min kontaktperson om, at jeg kommer ned i Fælleslejligheden. Ideen med den aftale er, at jeg gerne vil være mere social. Det hjælper mig desuden, hvis jeg har det dårligt, for eksempel fordi jeg har for mange tanker i hovedet.
På et tidspunkt går jeg op til mig selv og sidder og ser TV og kæler med Maximus, inden jeg går i seng.

Min støtte
En gang om ugen får jeg støtte til at tælle medicin op. Jeg får også hjælp til rengøring i min lejlighed en gang om ugen. En anden vigtig ting jeg får støtte til er, at få overblik over og styr på min økonomi, da jeg har nogle gældsposter.

Kontakt

Center for Socialpsykiatri
Grimstrupvej 101A
4700 Næstved